Ändrade planer
Idag hade jag tänkt hinna med att baka en annanas kaka som tydligen ska vara jättegod, men det tycker nog inte Emelie eftersom hon inte tycker om annanas ;) haha. Men jag kommer inte hinna. Det är så mycket i skolan just nu så jag bakar den tills på torsdag istället som en liten påskkaka (annanas är ju gult).
/Linnéa
/Linnéa
mini marshmallows
Nu har jag gjort mig en kopp med varm choklad och med mini marshmallows i, riktigt gott måste jag säga :)
Tänkte faktiskt prova en annan variant med marshmallows då jag fyller år nästa vecka, tänkte göra en rosa tårta med mini marshmallows täcke. Tror de kan bli riktigt gott och fint! Fyllningen kommer att bli hallon och banan, kommer lägga upp bilder och berätta hur det smakade. Men blir inte förens nästa vecka på onsdag som jag gör den tårtan för de är då jag fyller år ^^.

Tog lite många marshmallows, men man kan inte få för mycket av det goda!
/Emelie
Tänkte faktiskt prova en annan variant med marshmallows då jag fyller år nästa vecka, tänkte göra en rosa tårta med mini marshmallows täcke. Tror de kan bli riktigt gott och fint! Fyllningen kommer att bli hallon och banan, kommer lägga upp bilder och berätta hur det smakade. Men blir inte förens nästa vecka på onsdag som jag gör den tårtan för de är då jag fyller år ^^.

Tog lite många marshmallows, men man kan inte få för mycket av det goda!
/Emelie
Sushi!
Idag har jag vågat mig på att prova att göra sushi, visste inte om de skulle bli gott eller inte men de vart super gott! Kan varmt rekomendera att göra de själv, så tänkte visa er bilder och berätta hur man gör.
Men till er nybörjare tycker jag att ni ska köpa ett sushi startpaket som finns att köpa bl a på ica maxi och även på andra affärer. Där då det precis hur man ska göra och allt finns med i paketet.
Vilket är: 2 soja påsar
2 wasabi
2 kina pinnar
1 risvinäger
2 ris
1 bambu matta
4 st algerblad ( vet inte riktigt vad de kallas )
Det enda ni behöver köpa till om ni då köper startpaketet är, vilken sorts fisk ni vill ha på t ex lax, tonfisk, bläckfisk, krabsticks osv. Sen behöver ni också gurka och advokado.
Tips!
Då ni lagt riset på algbladet så kan ni också bre på lite wasabi men se till att det är ett tunt lager och absolut inte för mycket av det eftersom det är väldigt starkt.
1. Koka riset och tillsätt risvinsvinägern, låt svalna

Lägg algbladet på mattan och lägg den blanka sidan mot mattan, tillsätt sen ris och bre på majonäs. Man behöver et majonäs om man inte gillar det blir lika gott utan.

lägg laxen ovan på riset i tunna skivor

Lägg sen på gurka och advokado ( advokadon hamnade inte på bild som ni ser )

Rulla sen ihop den och låt den ligga så en liten stund

Skär sedan upp den i mindre bitar

Sedan är det klart! Doppa dem i soja ta på lite wasabi och ta med lite ingefära också om ni vill ha det. Sen är det bara att njuta!

/ EMELIE
Men till er nybörjare tycker jag att ni ska köpa ett sushi startpaket som finns att köpa bl a på ica maxi och även på andra affärer. Där då det precis hur man ska göra och allt finns med i paketet.
Vilket är: 2 soja påsar
2 wasabi
2 kina pinnar
1 risvinäger
2 ris
1 bambu matta
4 st algerblad ( vet inte riktigt vad de kallas )
Det enda ni behöver köpa till om ni då köper startpaketet är, vilken sorts fisk ni vill ha på t ex lax, tonfisk, bläckfisk, krabsticks osv. Sen behöver ni också gurka och advokado.
Tips!
Då ni lagt riset på algbladet så kan ni också bre på lite wasabi men se till att det är ett tunt lager och absolut inte för mycket av det eftersom det är väldigt starkt.
1. Koka riset och tillsätt risvinsvinägern, låt svalna

Lägg algbladet på mattan och lägg den blanka sidan mot mattan, tillsätt sen ris och bre på majonäs. Man behöver et majonäs om man inte gillar det blir lika gott utan.

lägg laxen ovan på riset i tunna skivor

Lägg sen på gurka och advokado ( advokadon hamnade inte på bild som ni ser )

Rulla sen ihop den och låt den ligga så en liten stund

Skär sedan upp den i mindre bitar

Sedan är det klart! Doppa dem i soja ta på lite wasabi och ta med lite ingefära också om ni vill ha det. Sen är det bara att njuta!

/ EMELIE