Kärleksmums!


Ingredienser till ca 20st

2 ägg
3 dl socker 150 g smält margarin
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:
Rör ihop ägg och socker blanda sedan ner vetemjöl och resten av ingredienserna eftersom. När smeten är klar ta då fram en långpanna och lägg över ett bakplåtspapper häll sedan i smeten. Sätt ugnen på ca 225 grader.
Men det gäller att ha koll på kakan för rätt som det är så är den lite små bränd därför brukar jag ha 190 grader så hela kakan gräddas och sedan efter några minuter höjer jag upp till 225.

Glasyr

2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
2 msk margarin (smält)
2 msk kallt kaffe

Gör så här:
Blanda ihop florsocker och smör, tillsätt därefter de andra ingredienserna.

Tips!
Något dumt som man kan göra för att man vill spara tid, är att blanda ihop glasyren medan kakan är i ugnen. Men det är det dumaste man kan göra för glasyren kommer inte stelna och den kommer rinna längs sidorna.  Man vänta tills kakan har svalnat innan man brer över glasyren.

Ett annat tips är att man kan strö över strössel eller kokos så blir det som pricket över i:et.


Denna bild är tagen när de är frysta.

/ Emelie

Lökringar

Här är ett bra recept på lökringar!

  • Skala gul lök och skär upp den i lagom tjocka lökringar.
  • Vänd lökringarna i vetemjöl med lite salt i och sedan i ströbröd.
  • Vänd sedan lökringarna i uppvispat ägg
  • Fritera lökringarna i matolja tills de fått fin gyllengul färg.
  • Lägg sedan ut ett papper så de får rinna av
  • Klart!

Dippa i någon god sås! (Jag rekommenderar aioli eller thai sweet chili!)




/ Emelie


RSS 2.0