Vitlöksbröd
Tänkte dela med mig av ett recept på vitlöksbröd. De är ju inte direkt svårt men ändå lite tips på hur du kan göra dem godare och lite nyttigare.
Jag brukar alltid börja med att ta ut en klick smör, jag brukar ha bregott, ta så mycket du tro dig behöva och tillsätt sen 1-2 klyftor vitlök. Rör ihop allt och bre sen på bröden.
Om ni vill ha lite extra smak så kan ni hacka små bitar av basilika eller gräslök och avsluta sen med att strö över en nypa salt. För att få dem krispiga och lite gyllenbruna så sätt i dem i ungen på 200 grader. Om ni inte har en ugn så går det lika bra att göra det i stekpannan.
Tips!
Istället för smör går det bra med olivolja men då behöver inte hela brödet vara täckt utan de räcker med några dropar. Eller så går det bra att blanda ner vitlöken med olivoljan och sen pensla på bröden.
De var allt! Jag skrev inte upp nå mått på hur mycket det ska vara av allt för de behövs inte, jag brukar alltid köra på¨en höft ! Blir godast så :) Sen eftersom detta inte är komplicerat och sen väldigt olika hur mycket smör, vitlök,basilka och salt man vill ha så är det lättare att man gör på sitt eget vis.
Så lycka till! ;D

/ Emelie
Jag brukar alltid börja med att ta ut en klick smör, jag brukar ha bregott, ta så mycket du tro dig behöva och tillsätt sen 1-2 klyftor vitlök. Rör ihop allt och bre sen på bröden.
Om ni vill ha lite extra smak så kan ni hacka små bitar av basilika eller gräslök och avsluta sen med att strö över en nypa salt. För att få dem krispiga och lite gyllenbruna så sätt i dem i ungen på 200 grader. Om ni inte har en ugn så går det lika bra att göra det i stekpannan.
Tips!
Istället för smör går det bra med olivolja men då behöver inte hela brödet vara täckt utan de räcker med några dropar. Eller så går det bra att blanda ner vitlöken med olivoljan och sen pensla på bröden.
De var allt! Jag skrev inte upp nå mått på hur mycket det ska vara av allt för de behövs inte, jag brukar alltid köra på¨en höft ! Blir godast så :) Sen eftersom detta inte är komplicerat och sen väldigt olika hur mycket smör, vitlök,basilka och salt man vill ha så är det lättare att man gör på sitt eget vis.
Så lycka till! ;D

/ Emelie
Kommentarer
Trackback