Ananaskaka

Pajdeg:
150 g smält margarin
1 dl strösocker3 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 burk créme fraiche (2dl)
1 ägg
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Gör såhär: Öppna ananasburken och häll ut ananasen i ett durkslag och låt vattnet rimma av ordentligt. Sätt på ugnen på 175° C. Smöra och bröa en pajform. Blanda ihop smöret, sockret, mjölet och bakpulvret till en lagom kletig deg. Är degen förkletig ta i lite mer mjöl. Tryck ut degen i pajformen och nacka med en gaffel.

Blada ihop créme fraichen, ägget, sockret, vanijsockret och ananasen. Häll ut blandningen över pajdegen och ställ in formen i ugnen i 30 minuter.



/ Linnéa

på g

Annanaskakan är i ugnen och det luktar smör. Hehe. Man kan hellre kalla den annannaspaj eftersom det är en paj. Pajdegen var väldigt kletig. Det var inte något vidare förklarat eller inte om den skulle vara kletig eller inte, men jag tog extra mjöl ändå. Men den var fortfarande kletig. Den blir heller inte en fager skapelse, men det är smaken som är viktigast ;)

Lägger upp bilder och recept senare när den är klar och vi har smakat.

Planer

Nu kommer vi inte att hinna med att uppdatera så mycket eftersom vi ska börja sätta ihop boken snart. Vi har hittat en sida där de trycker upp böcker så vi ska nog göra det.

Mer infortmation om hur det går kommer snart.

/ Emelie och Linnéa

RSS 2.0