Chessecake

Chessecake

 

4 st ägg

2 dl strösocker

400g philadelphiaost

2 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde eller mellangrädde

6 st digestivkex eller pepparkaka

 

Gör så här:

 

8-10 port

 

1. Smula digestivekex i botten på formarna.

2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.

3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.

4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.

5. Vispa till sist äggvitorna till hårt shum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.

6. Fördela smeten i formarna. Smula evetuellt ytterligare keex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.

 

Servera chesscaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller bär.


/ Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0