Chessecake
Chessecake
4 st ägg
2 dl strösocker
400g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde eller mellangrädde
6 st digestivkex eller pepparkaka
Gör så här:
8-10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt shum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula evetuellt ytterligare keex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera chesscaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller bär.
/ Emelie