Kokostoscakaka
Tid 1 timme
Kakan:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl (för glutenfria; byt ut mjölet till fin glutenfri mjölmix)
180 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljussirap
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g smör
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200° C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten. Blanda sist i det avsvalnade smöret (ej kallt!).
Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 minuter. Gör glasyren under tiden i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör i kastrullen och låt sjuda (bubbla lätt) i ca 5 minuter.
När kakan är klar i ugnen bred på glasyren och grädda i ytterligare 10 minuter i ugnen.
När kakan svalnat skär den i fyrkanter.

/Linnéa
Kakan:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl (för glutenfria; byt ut mjölet till fin glutenfri mjölmix)
180 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljussirap
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g smör
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200° C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten. Blanda sist i det avsvalnade smöret (ej kallt!).
Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 minuter. Gör glasyren under tiden i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör i kastrullen och låt sjuda (bubbla lätt) i ca 5 minuter.
När kakan är klar i ugnen bred på glasyren och grädda i ytterligare 10 minuter i ugnen.
När kakan svalnat skär den i fyrkanter.

/Linnéa
Kommentarer
Trackback