Varmrätt + Efterrätt

portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
400g rigatoni, tjocka pastarör
400g lövbiff, skuren i 2x5 cm stora bitar
400g körsbärstomater på burk
2st vitlöksklyftor, tunt skuren
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2krm salt
2msk olivolja
Gör så här:
1. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salt.
2. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, ca 1-2 minuter per sida.
3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4. Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen.
5. Krossa sönder tomaterna i pannan.
6. Koka ihop på hög värme, ca 4 minuter.
7. Salta.
8. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar.
9. Blanda ihop sås och pasta och servera genast!
Fryst mascarponechessecake
Ingredienser
1,5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär
Gör så här:
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Dessa två rätter har jag inte provat än men till helgen ska jag försöka hinna prova allt! Va tungen att dela med mig av dessa för att de såg väldigt goda ut, speciellt efterrätten!
/ Emelie
Ni är väldigt duktiga! :)