Falukorvsgryta med honungsäpplen
Jag brukar laga middag en gång i veckan och igår så blev det falukorvsgryta med honungsäpplen. Det var jättegott och en perfekt vardagsmat då man oftast har bråttom och absolut inte har tid att stå så länge i köket. Glömde fotografera men det får gå ändå :)
Ingredienser:
1 gul lök
500 g falukorv
2-3 äpplen
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl vatten
1 dl mellangrädde/matlagningsgrädde
1/2 dl persilja
Gör såhär:
Skär falukorven i önskade bitar. Dela, klyfta och kärna ur äpplena. Fräs löken mjuk i olivoljan i ca 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongen och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
/ LINNEA
Tillsätt honung, senap, russin, vattnet och mellangrädden. Sjud under lock i ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Strimla persiljan och blanda i.
Ingredienser:
1 gul lök
500 g falukorv
2-3 äpplen
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl vatten
1 dl mellangrädde/matlagningsgrädde
1/2 dl persilja
Gör såhär:
Skär falukorven i önskade bitar. Dela, klyfta och kärna ur äpplena. Fräs löken mjuk i olivoljan i ca 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongen och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
/ LINNEA
Tillsätt honung, senap, russin, vattnet och mellangrädden. Sjud under lock i ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Strimla persiljan och blanda i.
Kommentarer
Trackback