Lime- och kokospaj med maräng
Ingredienser:
Pajbotten
ca 12 digistivekex (eller glutenfria digistivekex för att få den glutenfri, använd dock fler kex då pga. att kexen är mindre än de "vanliga")
75 g smält smör
Cream cheese- fyllning:
250 g cream cheese
1/2 dl färskpressad lime
1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk vaniljsocker
1/2 kryddmått salt
2 ägg
Kokosfyllning
5 äggulor
1 dl kokosmjölk
1 dl kondenserad mjölk
1 msk rivet limeskal
1 dl färskpressad lime
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättikssprit
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbara kanter och kyl medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese, lime saft och socker. tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i 20 minuter.
Vispa äggulor till en porös smet. Vispa sedan i kokosmjölk, kondenserad mjölk, limeskal och limesaft.
Ta ut pajen ur ugnen och häll försiktigt i kokosfyllningen. Grädda i 15 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker matskedsvid och ättiksspriten under kraftig vispning till fast marängsmet.
Bred ut marängen över pajen och grädda i ugnen i 10-15 minuter till ellere tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna före servering.

Glömde knäppa kort på min egen paj. Så har lånat denna från google.
/Linnéa
Pajbotten
ca 12 digistivekex (eller glutenfria digistivekex för att få den glutenfri, använd dock fler kex då pga. att kexen är mindre än de "vanliga")
75 g smält smör
Cream cheese- fyllning:
250 g cream cheese
1/2 dl färskpressad lime
1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk vaniljsocker
1/2 kryddmått salt
2 ägg
Kokosfyllning
5 äggulor
1 dl kokosmjölk
1 dl kondenserad mjölk
1 msk rivet limeskal
1 dl färskpressad lime
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättikssprit
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbara kanter och kyl medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese, lime saft och socker. tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i 20 minuter.
Vispa äggulor till en porös smet. Vispa sedan i kokosmjölk, kondenserad mjölk, limeskal och limesaft.
Ta ut pajen ur ugnen och häll försiktigt i kokosfyllningen. Grädda i 15 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker matskedsvid och ättiksspriten under kraftig vispning till fast marängsmet.
Bred ut marängen över pajen och grädda i ugnen i 10-15 minuter till ellere tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna före servering.

Glömde knäppa kort på min egen paj. Så har lånat denna från google.
/Linnéa
Kommentarer
Trackback